Διακρίσεις
image
Image

Βραβείο για το WOMENTORS από τα BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS

Μια δεύτερη βράβευση, αυτή τη φορά από τoν θεσμό των Bravo Sustainability Awards του Quality Net Foundation έρχεται να συμπληρώσει την αλληλουχία των κορυφαίων διακρίσεων για το WOMENTORS. Το πρόγραμμά μας βραβεύτηκε στην κατηγορία In Action (=σε δράση), μιας και αυτό που επιδιώκουμε είναι να ενδυναμώσουμε τις νέες γυναίκες της χώρας μας ώστε να αναλάβουν δράση με προστιθέμενη αξία μέσα στην οικονομία, την κοινωνία και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η πρώτη αναγνώριση για το WOMENTORS προήλθε από την γυναίκα που κατέχει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έθεσε το WOMENTORS υπό την αιγίδα της. Ακολούθησε το χρυσό βραβείο για την ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων στα Education Leaders Awards και αυτή η πρώτη φάση υλοποίησης του έργου ολοκληρώνεται με το Bravo Sustainability Award.

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν

  • επικύρωση του οράματός μας για μια κοινωνία πιο συμπεριληπτική και πιο δίκαιη για τις γυναίκες, αλλά και για όλους τους ανθρώπους
  • αναγνώριση του καινοτόμου σχεδιασμού και της μεθοδολογίας μας
  • αναγνώριση της ευστοχίας και πληρότητας του περιεχομένου της παρέμβασής μας, η οποία έχει ολιστικό χαρακτήρα
  • αναγνώριση της ικανότητάς μας να αναπτύσσουμε, συντονίζουμε και διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά προγράμματα εθνικής εμβέλειας, ακόμα και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, όπως αυτές της πανδημίας
  • αναγνώριση της προσπάθειας και του έργου της επιστημονικής ομάδας, της ομάδας έργου, των συνεργάτιδων και συνεργατών που συνέβαλαν προσφέροντας βιντεο-αφηγήσεις και mentoring, των 23 περιφερειακών συντονιστριών του προγράμματος, των 177 νέων leaders μας και των 4.700 γυναικών που συμμετείχαν στα σεμινάρια ενδυνάμωσης μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας
  • και εντέλει αναγνώριση της ποιότητας του έργου μας.

 

«Το βραβείο αυτό το αφιερώνουμε σε κάθε γυναίκα που κάνει τις επιλογές της ανεπηρέαστη από στερεότυπα φύλου» δήλωσε η  Βιβή Ανθοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη, η οποία παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους των περίπου 5.000 γυναικών που συμμετέχουν σήμερα στο πρόγραμμα.

Στο Ίδρυμα Λαμπράκη, που σχεδίασε το πρόγραμμα αυτό και ανέπτυξε τη μεθοδολογία και το περιεχόμενό του και στην οργάνωση Αποστολή Άνθρωπος, που ως εταίρος το επένδυσε με περιεχόμενο σε θέματα υγείας της γυναίκας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις αλλεπάλληλες τιμητικές αναγνωρίσεις του έργου μας.

Τίποτε από αυτά δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς τη θεμελιώδη υποστήριξη των EEA Grants. To WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund. Tο πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.