Διακρίσεις
image
Image

Education in Business Awards 2017 - Κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία»

Νέα Διάκριση για το Ίδρυμα Λαμπράκη! Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» βραβεύτηκε στα Education Business Awards 2017 με το Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία».

Το «Νοιάζομαι και Δρω» σχεδιάστηκε από το Ίδρυμα Λαμπράκη, το οποίο ανέλαβε την ανάπτυξη του περιεχομένου του, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, το συντονισμό και την επιστημονική εποπτεία της υλοποίησής του στα σχολεία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός».

Ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» αξιολογήθηκε  ως το καλύτερο της κατηγορίας του.  Ειδικότερα, το πρόγραμμα αξιολογήθηκε ως προς τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και την παιδαγωγική του προσέγγιση, την ευστοχία και αποτελεσματικότητα στην Καλλιέργεια των αξιών του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και τη σύνδεση του σχολείου με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και άλλους κοινωνικούς εταίρους. Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του Ιδρύματος Λαμπράκη η Γενική Διευθύντρια, κ. Βιβή Ανθοπούλου και εκ μέρους του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός η Αντιπρόεδρος, κ. Λένα Παπαλεξοπούλου.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Επένδυση στον Εθελοντισμό» το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ένα από τα σχολεία του δικτύου μας, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του οποίου κινητοποιήθηκαν ως μικροί εθελοντές και συμπαρέσυραν πόρους και δυνάμεις του περιβάλλοντός τους για το κοινό καλό.