ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ | ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

2015

Στρατηγική συνεργασία για την οργάνωση του 1ου TEDxAcademy Youth | 2015

Διάρκεια: 8 μήνες
Συνεργαζόμενοι φορείς: TEDxAcademy

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2015 στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη το 1ο TEDxAcademy Youth. Μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα στο Ίδρυμα Λαμπράκη και πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη με το TEDxAcademy.

To 1o TEDxAcademy Youth είναι πραγματικότητα! Μαθητές από όλη την Ελλάδα μας στέλνουν τους τελευταίους 4 μήνες τις ιδέες και τις παρουσιάσεις τους. Οι καλύτερες από αυτές παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση. Το Ίδρυμα Λαμπράκη συνεργάστηκε στενά με τα στελέχη του TEDxAcademy Youth για τον προσδιορισμό του θεματικού πλαισίου της εκδήλωσης, την εξοικείωση του μαθητικού πληθυσμού με το ύφος των ομιλιών τύπου TED, τον προσδιορισμό των κριτηρίων ανάδειξης των καλύτερων μαθητικών ομιλιών σε συνάρτηση με τους θεματικούς άξονες του προγράμματος και την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει στοιχεία για την αξιολόγηση της εκδήλωσης από τους μαθητές. Την ευθύνη του έργου αυτού ανέλαβε η Επιστημονική Ομάδα Οργάνωσης του 1ου TEDxAcademy Youth, που συστάθηκε στο Ίδρυμα Λαμπράκη και αποτελείται από τους εξής:

 

                        Σεβαστή-Σοφία Ανθοπούλου

                        Τσαμπίκα Καράκιζα

                        Κάλλια Κουνενού

                        Δημήτρης Σωτηρόπουλος

 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της ομάδας για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 νέες και νέοι διά ζώσης και πολύ περισσότεροι εξ αποστάσεως μέσω livestreaming στο e-e-paideia και στο TEDxAcademy.

 

 

-

-

Το Λαμπράκειο Γυμνάσιο Βάμου στο TEDx Academy Youth | 2015

Διάρκεια: 3 ημέρες

Στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει το Ίδρυμα Λαμπράκη στο Λαμπράκειο Γυμνάσιο που βρίσκεται στο χωριό Βάμος του νομού Χανίων, τόπο γέννησης του Δημητρίου Λαμπράκη, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της γ΄ γυμνασίου στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 1ο TEDxAcademyYouth, το οποίο γεννήθηκε ως ιδέα μέσα στο Ίδρυμα Λαμπράκη και οργανώθηκε με την στρατηγική συνεργασία με το TEDxAcademy. 

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Λαμπράκη ανέλαβε τη μετακίνηση και διαμονή των μαθητών, καθώς και τα έξοδα συμμετοχής τους στο 1ο TEDx Academy Youth, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2015.

 

Σε συνάντηση που είχαν οι 51 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους με στελέχη και συνεργάτες του Ιδρύματος δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το περιεχόμενο και το είδος των παρουσιάσεων και εξέφρασαν το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε ακόμα περισσότερες καινοτόμες εκδηλώσεις. 

 

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more