ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2017

2η Επιμορφωτική Συνάντηση Συντονιστών του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω | 2017

Διάρκεια: 1ημέρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Επιμορφωτική Συνάντηση των Συντονιστών του εκπαιδευτικού προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω", στις 11/2/2017, στο ξενοδοχείο Τιτάνια. 

Οι πενήντα Συντονιστές του προγράμματος, βρέθηκαν το Σάββατο 11-02-2017 στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος και τις προκλήσεις και να συνδιαμορφώσουν τις δράσεις τους για το επόμενο διάστημα, ενόψει της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς και της πιστοποίησης των συμμετεχόντων στο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών. 

Ανακαλύπτοντας την Κοινωνία των Πολιτών | 2017

Διάρκεια: 5 μήνες

Το Ίδρυμα Λαμπράκη υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα εξοικείωσης των μαθητών με την Κοινωνία των Πολιτών και ειδικότερα με τις οργανώσεις της. Στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τι είναι μια οργάνωση, πώς και γιατί δημιουργείται, πώς λειτουργεί, τι ανάγκες έχει, τι προκλήσεις αντιμετωπίζει και πώς συμβάλλει στο κοινό καλό. Για την υλοποίηση του προγράμματος το Ίδρυμα Λαμπράκη συνεργάζεται με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων", ο οποίος λειτουργεί ως μελέτη περίπτωσης.

Τα αποτελέσματα αυτής της πιλοτικής εφαρμογής, στην οποία συμμετέχουν μαθητές 5 σχολείων της Αττικής, είναι δυνατό να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη μεθοδολογίας και τη δημιουργία εργαλείων που θα διατεθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Δημιουργική απασχόληση παιδιών-προσφύγων προσχολικής ηλικίας | 2017

Διάρκεια: 8 μήνες

Το Ίδρυμα Λαμπράκη λειτουργεί τμήματα προσχολικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 3-5 χρονών στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων της Ραφήνας. Μέσω δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού τα παιδιά μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και την συνύπαρξη και αλληλεπίδραση με συνομηλίκους εντός πλαισίου.

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more