ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2019

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού 1-7 Απριλίου 2019 | 2019

Διάρκεια: 1 εβδομάδα
Συνεργαζόμενοι φορείς: Lets do it GREECE, ΔΕΣΜΟΣ

Φέτος, για πρώτη φορά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”, που υλοποιείται από το Ίδρυμα Λαμπράκη και το Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός, και η πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece” ενώνουμε τις δυνάμεις μας οργανώνοντας κοινή Εβδομάδα Εθελοντισμού που απευθύνεται στα σχολεία όλης της χώρας.

 

Η Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού είναι μια εβδομάδα δράσεων από την σχολική κοινότητα, με σκοπό την εθελοντική δράση για κοινωφελή σκοπό. Ένα κάλεσμα προς όλη την κοινωνία και προς κάθε άτομο να ενημερωθεί για τον εθελοντισμό και να συμμετάσχει ενεργά.

 

Στόχος μας, η καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού μέσω βιωματικών δράσεων με κοινωφελή σκοπό που μπορούν να αναπτύσσονται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά σε τέσσερις κύριους άξονες:

  • Περιβάλλον
  • Συνάνθρωπος
  • Κοινότητα
  • Φιλοζωία

Το κάθε σχολείο ή φορέας που δηλώνει συμμετοχή μπορεί να οργανώσει τη δική του δράση και να συνεργαστεί με τους εθελοντές και τους φορείς που θα λάβουν μέρος στην περιοχή του.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής εδώ

 

2η Επιμορφωτική Συνάντηση των Συντονιστών του Σχολικού Δικτύου «Νοιάζομαι και Δρω» για το σχολικό έτος 2018-19 | 2019

Διάρκεια: 1 Ημέρα
Συνεργαζόμενοι φορείς: ΔΕΣΜΟΣ

Στις 16 Φεβρουαρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο "Hyatt Regency", πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η επιμορφωτική συνάντηση των Συντονιστών του Δικτύου "Νοιάζομαι και Δρω" για το έτος 2018-2019.

Οι Συντονιστές του προγράμματος, βρέθηκαν το Σάββατο 16/02/2019 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος και για το επόμενο διάστημα, εν όψει της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς. 

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more