ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2015

Καλοκαίρι 2015 | Ιούλιος 2015

Το Ίδρυμα Λαμπράκη θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα από 17 έως 21 Αυγούστου 2015.

Θέση Επιστημονικού Συνεργάτη | Ιούνιος 2015

Ζητείται από το Ίδρυμα Λαμπράκη επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού. 

Απαραίτητα προσόντα: πτυχίο ΑΕΙ θεωρητικής κατεύθυνσης ή «καθηγητικής σχολής», αναγνωρισμένος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, άριστη γνώση αγγλικών, άριστη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και βασικών διαδικτυακών εφαρμογών, γνώση των θεμάτων Παιδείας και Πολιτισμού, τουλάχιστον διετής εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα. Εκτιμάται ιδιαίτερα η εμπειρία στη διαχείριση ιστοτόπων και στο project management προγραμμάτων Παιδείας ή/και Πολιτισμού. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα (περιλαμβανομένων στοιχείων επικοινωνίας) με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@lrf.gr με τίτλο μηνύματος «Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ίδρυμα Λαμπράκη» το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου 2015. 

ΤΕDxAcademy Youth 2015: Ανακοίνωση των ονομάτων των νέων που θα παρουσιάσουν τις ομιλίες τους στις 5 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη | Απρίλιος 2015

-

 

Την 1η Μαρτίου 2015 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός κατάθεσης των συμμετοχών για το φετινό ΤΕDxAcademy Youth με θέμα "Dare to dream", που οργανώνεται με τη στρατηγική συνεργασία του e-paideia και του Ιδρύματος Λαμπράκη. Οι συμμετοχές των υποψηφίων ομιλητών ήταν περισσότερες από 100, ενώ λάβαμε υποψηφιότητες από 20 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οι ηλικίες των νέων που συμμετείχαν ήταν από 15 έως 23 ετών και τα θέματα που καλύφθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), το μέλλον στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης, καθώς και τον ρατσισμό και τους φόβους που μας κρατάνε πίσω. Όλες οι συμμετοχές είχαν ένα κοινό παρονομαστή, ιδέες για έμπνευση και σκέψεις για αλλαγή. Αυτός είναι και ο στόχος του TEDx Academy Youth 2015, να δώσει βήμα στους νέους να ακουστούν και να εμπνεύσουν με μόνο τους όπλο τα όνειρά και τη δημιουργικότητά τους.

 
Οι νέοι που επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν την ομιλία τους στο TEDx Academy Youth στις 5 Μαΐου του 2015 είναι οι ακόλουθοι: 
 
1. Αποστολάκη Άννα
2. Δημητρακόπουλος Πέτρος
3. Ζάβιακας Κωνσταντίνος
4. Καλογιάννη Βασιλική
5. Κουλιέρη Ανδριάνα
6. Μαγκούτης Χρήστος
7. Ματσοπούλου Μικαέλα
8. Μαυρογιάννης Αναστάσης
9. Παναγιωτοπούλου Στέλλα
10. Παρασκευάς Τσαμπίκος
 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις συμμετοχές σας!

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more