ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2015

TEDxAcademy Youth 2015 | Μάιος 2015

Το Ίδρυμα Λαμπράκη συνεργάζεται με το TEDxAcademy για τη διοργάνωση του πρώτου TEDxAcademy Youth.

 

Το TEDxAcademy Youth 2015 με θέμα  «Τόλμησε να ονειρευτείς» απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16-23 ετών και έχει σκοπό να δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαλόγου με τους νέους αυτής της ηλικίας. Στην εκδήλωση που θα γινει στις  05/05/2015 στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς), θα συζητήσουμε για τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι να ονειρευτούν και να διαμορφώσουν ένα καλύτερο κόσμο. Ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα μας μιλήσουν και θα μας εμπνεύσουν με τις σκέψεις, τις πράξεις, τα επιτεύγματά τους.

 

Αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά ενδιαφέροντα, τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των νέων, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ενότητες: την πρωινή για νέους 16-19 και την απογευματινή για νέους 19-23 ετών.

 

TEDxAcademy Youth 2015

TEDxAcademy Youth 2015

3rd Information Technology Festival - Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας | Απρίλιος 2015

H «Νέα Γενιά Ζηρίδη» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη, διοργανώνει και φέτος το 3ο IT Festival το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στα Σπάτα. 

 

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχει προκηρυχθεί «Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας», στον οποίο οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να αποστείλουν τις εργασίες τους έως τις 20/4/2015. 

Για κάθε κατηγορία οι πρώτοι νικητές θα κερδίσουν βραβεία και όλοι οι διακριθέντες συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 Το 3ο ΙΤ Festival θα περιλαμβάνει:

 

·       Βραβεύσεις μαθητών του Διασχολικού Mαθητικού Διαγωνισμού «Ψηφιακής έκφρασης, δημιουργικότητας και καινοτομίας»

·      Παρουσιάσεις εργασιών, όπως: ψηφιακού κόμικ/παιχνιδιού, ηλεκτρονικού βιβλίου (epub, pdf, ibooks), ιστολογίου (blog) ή δικτυακού τόπου (website) κ.ά.

·      iPad corner και iPad band από μαθητές 

·      Robotics projects

·      Video corner (TED Talks)

·      Παιχνιδομηχανές

·      Programming

·      Applications

·      Περίπτερα (από εταιρίες τεχνολογίας και μαθητές)

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα:

https://sites.google.com/site/ngzitfestival2014/home

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more