ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2014

TEDxAcademy 2014 - The future we share | Σεπτέμβριος 2014

Το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη (e-paideia: Community Partner), το TEDxAcademy 2014 με κεντρικό θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε». 

 

Δεκαπέντε διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές από την Ελλάδα  θα δώσουν περιεχόμενο στις τρεις βασικές ενότητες της φετινής διοργάνωσης, δηλαδή το «Παγκόσμιο Όραμα», την «Τοπική Δράση», και την «Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση». 

 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν: η Κοινωνία, η Τεχνολογία, η Επιχειρηματικότητα, η Επιστήμη, η Ψυχολογία, η Φιλοσοφία και οι Τέχνες, με έμφαση στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τον άνθρωπο, αλλά και το μέλλον που όλοι μας, ως ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας μπορούμε να διαμορφώσουμε από κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 5ο TEDxAcademy, καθώς και αρχειακό υλικό σχετικό με τις προηγούμενες διοργανώσεις, επισκεφθείτε τη διεύθυνση  www.tedxacademy.com

2nd IT FESTIVAL-Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας | Μάιος 2014

Τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη προκηρύσσουν Διασχολικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο πλαίσιο του 2ου IT Festival, το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη το Σάββατο, 3 Μαΐου 2014.

Με το διαγωνισμό αυτό δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές, που έχουν ιδιαίτερη ενασχόληση και ενδιαφέρον για το ψηφιακό περιβάλλον, να συνεργαστούν με συμμαθητές τους που έχουν ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ιδέες και έτσι να καλλιεργήσουν και να ενισχύσουν αμοιβαία κάποιες από τις πολλαπλές ευφυΐες τους.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να έρθουν σε επαφή με νέους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να καλλιεργήσουν το πνεύμα της Ευγενούς Άμιλλας και να επιδιώξουν τη διάκριση και την αναγνώριση.

 

 

2nd IT FESTIVAL-Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

2nd IT FESTIVAL-Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Διημερίδα: «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» | Μάρτιος 2014

H Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου για 5η  συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη, πραγματοποιεί την ιδιαίτερα επιτυχημένη διημερίδα «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη» η οποία θα λάβει χώρα στις 15 & 16 Μαρτίου 2014, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στο Περιστέρι (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114). 
 

 

Σκοπός τη διημερίδας είναι να δοθεί βήμα σε αξιόλογους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Οι επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες τις διημερίδας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις Νέες Τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη

Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more