ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

2014

Φορείς της Kοινωνίας των Πολιτών συμπράττουν για την Καλλιέργεια του Εθελοντισμού στα Σχολεία | Δεκέμβριος 2014

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής, Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το Ίδρυμα Λαμπράκη ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Δεσμό για την καλλιέργεια των αρχών και αξιών του Εθελοντισμού σε παιδιά και νέους

Στρατηγική συνεργασία Ιδρύματος Λαμπράκη με το TEDxAcademy για οργάνωση TEDxAcademy Youth | Δεκέμβριος 2014

TEDxAcademy Youth στις 5 Μαΐου 2015

Οι μαθητές σας, ομιλητές στο πρώτο TEDxAcademy Youth

Κάποιες από τις πιο εμπνευσμένες και πρωτότυπες, και σίγουρα από τις πιο δημοφιλείς ομιλίες που έγιναν ποτέ, παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις του TED, μια πλατφόρμας διάδοσης ιδεών, που παρακολουθούν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Το Ίδρυμα Λαμπράκη και η εκπαιδευτική πύλη e-paideia συνάπτουν στρατηγική συνεργασία με το TEDxAcademy για τη διοργάνωση του πρώτου ελληνικού TEDxAcademy Youth. Πιστεύουμε στη φωνή των παιδιών και των νέων και γι' αυτό τους καλούμε να μας παρουσιάσουν σε μια σύντομη ομιλία TED τις ιδέες, τα όνειρα και τα επιτεύγματά τους.        

 

Διαβάστε τη συνημμένη επιστολή ανακοίνωσης του TEDxAcademy Youth, που θα γίνει στις 5 Μαΐου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα) και τις συνοδευτικές οδηγίες δημιουργίας μιας παρουσίασης. 

 

TEDxAcademy 2014 - The future we share | Σεπτέμβριος 2014

Το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη (e-paideia: Community Partner), το TEDxAcademy 2014 με κεντρικό θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε». 

 

Δεκαπέντε διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές από την Ελλάδα  θα δώσουν περιεχόμενο στις τρεις βασικές ενότητες της φετινής διοργάνωσης, δηλαδή το «Παγκόσμιο Όραμα», την «Τοπική Δράση», και την «Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση». 

 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν: η Κοινωνία, η Τεχνολογία, η Επιχειρηματικότητα, η Επιστήμη, η Ψυχολογία, η Φιλοσοφία και οι Τέχνες, με έμφαση στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τον άνθρωπο, αλλά και το μέλλον που όλοι μας, ως ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας μπορούμε να διαμορφώσουμε από κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 5ο TEDxAcademy, καθώς και αρχειακό υλικό σχετικό με τις προηγούμενες διοργανώσεις, επισκεφθείτε τη διεύθυνση  www.tedxacademy.com

Παρουσίαση Μελέτης Ιδρύματος Λαμπράκη με θέμα: «Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Τεχνογνωσίας για τον Αγροτουρισμό» | Ιούλιος 2014

Παρουσίαση της μελέτης του Ιδρύματος Λαμπράκη με θέμα: «Ενίσχυση και αναβάθμιση της Τεχνογνωσίας για τον Αγροτουρισμό»

 

Το Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ., στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, στo πλαίσιo της 17ης έκθεσης «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ» του Δήμου Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Πάνο Θεοδωρίδη, Αρχιτέκτονα - Συγγραφέα, η παρουσίαση της Μελέτης του Ιδρύματος Λαμπράκη με θέμα: «Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Τεχνογνωσίας για τον Αγροτουρισμό»

 

Ο θεσμός της γιορτής αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων ξεκίνησε το 1998 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη, όταν πραγματοποιήθηκε το 1ο Αγροτουριστικό πανηγύρι κοντά στο παλαιό θέατρο της παραθαλάσσιας Επιδαύρου. Από τότε και επί 16 χρόνια, το Ίδρυμα Λαμπράκη υποστηρίζει τον Αγροτουρισμό στην Επίδαυρο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έχοντας μελετήσει τον Αγροτουρισμό και αναπτύσσει προγράμματα, καθώς και ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο.

2nd IT FESTIVAL-Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας | Μάιος 2014

Τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη προκηρύσσουν Διασχολικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο πλαίσιο του 2ου IT Festival, το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη το Σάββατο, 3 Μαΐου 2014.

Με το διαγωνισμό αυτό δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές, που έχουν ιδιαίτερη ενασχόληση και ενδιαφέρον για το ψηφιακό περιβάλλον, να συνεργαστούν με συμμαθητές τους που έχουν ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ιδέες και έτσι να καλλιεργήσουν και να ενισχύσουν αμοιβαία κάποιες από τις πολλαπλές ευφυΐες τους.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να έρθουν σε επαφή με νέους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να καλλιεργήσουν το πνεύμα της Ευγενούς Άμιλλας και να επιδιώξουν τη διάκριση και την αναγνώριση.

 

 

2nd IT FESTIVAL-Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

2nd IT FESTIVAL-Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Ταμειακός Απολογισμός Ιδρύματος Λαμπράκη 2013 | Μάιος 2014

Ταμειακός Απολογισμός 2013

Ταμειακός Απολογισμός Ιδρύματος Λαμπράκη για το έτος 2013

Ισολογισμός Ιδρύματος Λαμπράκη της 31ης Δεκεμβρίου 2013 | Μάιος 2014

Ισολογισμός 2013

Ισολογισμός Ιδρύματος Λαμπράκη της 31 Δεκεμβρίου 2013 (01/01/2013 - 31/12/2013)

Διημερίδα: «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» | Μάρτιος 2014

H Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου για 5η  συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη, πραγματοποιεί την ιδιαίτερα επιτυχημένη διημερίδα «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη» η οποία θα λάβει χώρα στις 15 & 16 Μαρτίου 2014, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στο Περιστέρι (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114). 
 

 

Σκοπός τη διημερίδας είναι να δοθεί βήμα σε αξιόλογους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Οι επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες τις διημερίδας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις Νέες Τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη

Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη

Προϋπολογισμός Ιδρύματος Λαμπράκη 2014 | Ιανουάριος 2014

Προϋπολογισμός 2014

Προϋπολογισμός Ιδρύματος Λαμπράκη για το έτος 2014

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more