ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

2018

Καθαρίζουμε το Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα! | Ιούνιος 2018

Tο Ίδρυμα Λαμπράκη είναι ένας από τους 20 φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, το οποίο δημιούργησε το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Στις 8/6/18, Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, τα μέλη του Δικτύου θα καθαρίσουν το Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα, αναπτύσσοντας έτσι την πρώτη κοινή τους δράση. 

-

Οι γλώσσες της καρδιάς - Εργαστήριο διαπολιτισμικής έκφρασης μέσα από το σχέδιο και τη δημιουργικότητα | Μάιος 2018

Το Ίδρυμα Λαμπράκη διοργανώνει το Σάββατο 12, Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο διαπολιτισμικής έκφρασης μέσα από το σχέδιο και τη δημιουργικότητα με τίτλο "Οι γλώσσες της καρδιάς".

 

Το εργαστήριο αυτό στοχεύει στη διαπολιτισμική επικοινωνία και στην ανάδειξη αξιών ζωής που υπερβαίνουν την πολιτισμική, εθνική, θρησκευτική ή άλλη ταυτότητα ως μέσου δημιουργικής συνύπαρξης μεταξύ νέων ανθρώπων διαφορετικής προέλευσης. Επιπρόσθετα, συμβάλλει στην αναβάθμιση των προσδοκιών για τη ζωή και το μέλλον των συμμετεχόντων στο εργαστήριο νέων ατόμων από ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, οι μετανάστες, τα άτομα με αναπηρία κ.ά. Μία ομάδα πέντε φοιτητριών από την Ελλάδα εισηγείται τις γλώσσες της καρδιάς, οργανώνοντας μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι γνωριμίας, στοχαστικούς διαλόγους, σχέδιο και δημιουργία κολάζ. Με αντικείμενο τις αξίες τους, τα όνειρά τους, τις φιλοδοξίες τους, τους φόβους τους τα μέλη του εργαστηρίου συνεργάζονται για να αποτυπώσουν τις συζητήσεις τους σε σχέδια και κολάζ με πολυγλωσσικές αναφορές, που διαμορφώνουν σε ένα πόστερ για κάθε συμμετέχοντα.

 

Στο εργαστήριο θα συμμετάσχουν 15 άτομα, ενώ μπορούν να το παρακολουθήσουν ως καλή πρακτική αξιοποίησης της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικότητας για την πολιτισμική γεφύρωση και την ενδυνάμωση ευάλωτων ατόμων, μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, εμψυχωτές, οι σχεδιάζοντες πολιτικές ένταξης, καθώς και κάθε ενεργός πολίτης.

 

Το εργαστήριο οργανώνεται από το Ίδρυμα Λαμπράκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας the HopE AccEleRaTor  (HEART), σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Χρόνος: Σάββατο, 12 Μαΐου 2018, 10:30 π.μ. - 12:30 μ.μ.

Τόπος: Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Προβλήτα Α', Πρώην παιδικός σταθμός

ΑΦΙΣΑ

ΑΦΙΣΑ

Προϋπολογισμός Ιδρύματος Λαμπράκη έτους 2018 | Φεβρουάριος 2018

-

Προϋπολογισμός Ιδρύματος Λαμπράκη για το έτος 2018

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more