ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

2018

Βουτιά στον κόσμο του Βιβλίου: Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας για τη γνωριμία με το βιβλίο - Οδηγός για εκπαιδευτικούς | 2018

 

Ο Οδηγός αυτός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος Λαμπράκη, με τίτλο «Το βιβλίο μέσα κι έξω». Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα καλλιέργειας της Φιλαναγνωσίας και της Δημιουργικής Γραφής και γνωριμίας των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την τέχνη της Βιβλιοδεσίας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικοί λαμβάνουν μέρος σε επιορφωτικό σεμινάριο, ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να αναπτύξουν με τους μαθητές τους δράσεις φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής, οι οποίες κορυφώνονται με τη δημιουργία ενός μικρού 16σέλιδου βιβλίου για κάθε μαθητή, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης εργαστηρίου βιβλιοδεσίας στο σχολείο.  Ο Οδηγός με τίτλο "Βουτιά στον Κόσμο του Βιβλίου" διανέμεται κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης.  Συγγραφέας του Οδηγού και Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου είναι η Χρύσα Κουράκη, Δρ. Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας και Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

 

Δείτε εδώ τον Οδηγό για τον Εκπαιδευτικό

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more